12 Ιουλ 2007

Η άποψη των ειδικών στα χέρια σας!


Αγαπητοί φοιτητές.

Μόλις παραλάβαμε την αξιολόγηση των δελτίων τύπου που στείλαμε στον όμιλο CIVITAS στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης που συμφωνήσαμε να γίνει κατά την επίσκεψη μας στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η γενική διευθύντρια της Re:public η κυρία Κατερίνα Βαρσάμη, μας έστειλε την αξιολόγηση για τα δελτία τύπου που της στείλατε.

Η γενική της εκτίμηση ήταν ότι «Όλοι οι φοιτητές ανεξαιρέτως έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια. Τα (τρία) Δελτία που ξεχώρισαν δεν είχαν πολύ σημαντικές διαφορές από τα υπόλοιπα, απλά προέβαλλαν με μεγαλύτερη έμφαση το κεντρικό μήνυμα, την ουσία της εκδήλωσης και όχι την διαδικασία της. Αν και όχι σε 1ο πλάνο…». Καταλήγει δε με την επισήμανση ότι «οι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον σε ένα Δελτίο Τύπου προβάλλουμε σε 1ο πλάνο το ΝΟΗΜΑ, την ΟΥΣΙΑ, το ΜΗΝΥΜΑ, το ΣΤΟΧΟ, τη ΣΗΜΑΣΙΑ μιας εκδήλωσης και όχι τη διαδικασία υλοποίησής της. Αυτή ακολουθεί σε 2ο πλάνο».

Καλύτερη προσπάθεια θεωρήθηκε το δελτίο τύπου που έστειλαν οι Καράμπελα και Ψαλλίδα, και το οποίο με κάποιες τροποποιήσεις θα προωθηθεί στον τύπο, ενώ οι συντάκτριες του θα παραλάβουν βιβλία, ως συμβολικό βραβείο για την επιτυχία τους. Επίσης διακρίθηκαν τα δελτία τύπου των ομάδων Γονιδάκη-Δάφνη-Δόβρα καθώς και των Βατυλιώτου-Ιωάννου.

Τέλος η κυρία Βαρσάμη θέλοντας να βάλει τα πλαίσια των αξιολογήσεων των δελτίων τύπου παραθέτει σε συντομία τα κριτήρια για τη δημιουργία ενός καλού δελτίου τύπου, και ένα σχολιασμό για κάθε ομάδα από τις επτά που συμμετείχαν.

Κλείνοντας θα ήθελα τα τονίσω πως και εγώ, και ο κύριος Λυμπερόπουλος, νοιώθουμε ιδιαίτερη υποχρέωση για την προσοχή και την ενασχόληση που επέδειξαν προς τους φοιτητές μας τα στελέχη του Ομίλου της CIVITAS, με προεξάρχουσα την κυρία Βαρσάμη. Συμπεριφορές όπως των συγκεκριμένων στελεχών μας αποδεικνύουν ότι η σύνδεση της πανεπιστημιακής με την επιχειρηματική κοινότητα είναι προς όφελος των φοιτητών μας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι η Καράμπελα Μαρία!
Τώρα τι να πω; να πω ότι δεν χαίρομαι; χαίρομαι κ μάλιστα...σε βαθμό που δεν μπορείτε να τον διανοηθείτε!
Καταρχήν, τόσο εγώ όσο και η Ψαλλίδα Μαρία, η οποία φαντάζομαι θα ποστάρει πιο κάτω (που είσαι Μαρία;;;) θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον κ. Ευαγγελάτο και τον κ. Λυμπερόπουλο, διότι χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε επισκεφτεί την CIVITAS GROUP κ άρα δεν θα είχαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε αυτό το Δελτίο Τύπου.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε ακόμα και την κυρία Βαρσάμη, η οποία διοργάνωσε εκείνη την υπέροχη επίσκεψη, καθώς και όλους τους ομιλητές εκείνης της ημέρας.
Ακόμα, να ευχαριστήσω και τους δικούς μας συναδέλφους, οι οποίοι φαντάζομαι παρουσίασαν εξαιρετικές δουλειές (άλλωστε όλοι τις ίδιες γνώσεις λάβαμε όσον αφορά τη σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου).
Όσον αφορά τα σχόλια σχετικά με το δικό μας Δελτίο Τύπου, η κ. Βαρσάμη νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο. Όντως ο τίτλος μας ήταν λίγο μεγάλος, και η γλώσσα που χρησιμοποιήσαμε αρκετά επιτηδευμένη.
Θα ήθελα όμως να ζητήσω για μία ακόμη φορά και τα σχόλια των κ. Ευαγγελάτου κ κ. Λυμπερόπουλου, έτσι ώστε να μας εκφράσουν και αυτοί την άποψη τους για το δελτίο μας! (Δελτίο μας;;; δεν είναι περίεργο; σαν παιδί μου το νιώθω!)
Ευχαριστούμε πολύ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να ευχαριστήσω την κ. Βαρσάμη, όχι μόνο για την διοργάνωση της επίσκεψης, αλλά και για την ευκαιρία που μας έδωσε να δημιουργήσουμε κάτι που αγγίζει τον πραγματικό εργασιακό τομέα και φυυσικά για την εξαιρετική δουλειά σχετικά με την αξιολόγηση όλων των Δελτίων Τύπου!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ είμαι η Ψαλλίδα Μαρία!Ήθελα να γράψω για να μοιραστώ μαζί σας την μεγάλη έκπληξη και συνάμα ικανοποίηση που ένιωσα όταν είδα το email του κ.Ευαγγελάτου!Πρώτα και πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την συνάδελφό μου και φίλη Καράμπελα Μαρία για την συνεργασία μας η οποία μας οδήγησε στη διάκριση.Έπειτα όπως έχω ξαναναφέρει ευχαριστώ πολύ τον κ. Ευαγγελάτο και τον κ.Λυμπερόπουλο που μας έδωσαν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου (αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ με βεβαιότητα είναι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να πληροφορήσω και άλλους φοιτητές για το μάθημα ώστε να το επιλέξουν)!Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω την άψογη μεταχείρηση που είχαμε από τους υπευθύνους της CIVITAS και υπόσχομαι να τους ευχαριστήσω και από κοντά εκ μέρους όλων των φοιτητών!Τα σχόλια της κ.Βαρσάμης με βοήθησαν να κατανοήσω τα περιθώρια βελτίωσης του Δελτίου Τύπου που φτιάξαμε και να κρατήσω τις συμβουλές της για το μέλλον...Εύχομαι αυτό να είναι ένας καλός οιωνός για την επαγγελματικής μας πορεία!!!

Ανώνυμος είπε...

ioannou_zoi

Αρχικά συγχαρητήρια κορίτσια!

Η επίσκεψη στην CIVITAS GROUP για μένα ήταν η καλύτερη από όλες. Ήταν όλοι πολύ φιλικοί.
Η επίσκεψη αυτή είχε πάρα πολλά θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε στο πανεπιστημίο και ειδικά το θέμα για την αντιμετώπιση των κρίσεων σε μια επιχείρηση, θέμα το οποίο είχαμε στην ύλη των Δημοσίων Σχέσεων.

Πιστεύω ότι αυτή η επισκέψη βοήθησε πολύ να αποφασίσουμε ένα περίπου που θέλουμε να εστιάσουμε στην μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία.

Αυτό όμως, που μου έκανε τρομερή εντύπωση στην CIVITAS GROUP, ήταν ο απερίγραπτος ενθουσιασμός για την δουλεία τους. Το έκαναν με πάθος και με όρεξη, με θέληση που δεν συναντάς συχνά σε μια επιχείρηση.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω των κ. Ευαγγελάτο και τον κ. Λυμπερόπουλο για τις ευκαιρίες που μας χάρισαν, ήταν πράγματι καταπληκτικές!

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή ξεκούραση!

Ανώνυμος είπε...

5030048

Δημήτρης Κολυβάς

Μπράβο στις συμφοιτήτριες και στους συμφοιτητές που συμμετείχαν και φυσικά σε αυτούς που διακρίθηκαν. Είναι σημαντικό να βλέπεις τέτοια αποτελέσματα στην πορεία της ακαδημαϊκής ενασχόλησης.
Θα ανεβάσω και το συγκεκριμένο σχόλιο και στο θέμα 'Χατίρια δεν χαλάμε σ'αυτό το μάθημα...καρδιές όμως?' κύριε Ευαγγελάτε ως απάντηση του ερωτήματός σας περί της πορείας και αξιολόγησης του μαθήματός.

Ευχαριστώ.

Ευαγγελάτος Ανδρέας είπε...

Θέλω κι εγώ να πω κι εγώ μπράβο στις δύο Μαρίες!

Όμως επίσης μπράβο αξίζουν και σε όλους όσες και όσους προσπάθησαν.

Μην ξεχνάτε ότι ο διαγωνισμός είναι μια αφορμή. Όχι ο τελικός σκοπός.

Ανώνυμος είπε...

Na dwsw ki egw me th seira mou polla sugxarhthria sta koritsia mas!
(Maries perimenw kerasma...sas ek8etw dhmosia)

Epeita me aformh to sxolio tou kuriou Euaggelatou na pw pws pisteuw pws auth h "sundesh panepistimiakhs kai epixeirhmatikhs koinothtas" einai pros ofelos oxi mono twn foithtwn, alla kai twn ka8hghtwn kai twn idiwn twn epixeirhsewn. Aporw giati polles epixeirhseis den to exoun parei akoma eidhdh!
ki egw thn episkepsh sth Civitas thn thewrw thn "kaluterh" apo oses kaname (kaluterh sumfwna me ta dika mou kritiria).
...a, na proteinw kati? einai ligo psiloasxeto, alla eipa episkepsh kai “empneusthka”. Na krathsete ta e-mail mas gia na mas enhmerwnete gia tis episkepseis pou 8a kanete tou xronou...osoi mporoume na erxomaste! Allwste den 8a prokalesoume kamia anastatwsh...den trwme...kai apo xwro mia gwnitsa pianoume (mhn me rwthsei kaneis poses moires? auto einai allo 8ema)

kalo mou taksidi
kalo mas kalokairi
(giati na mhn ksexniomaste? na ksekourastoume kai ligo ta dusmoira)

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν σας ευχαριστούμε πολύ για τα συγχαρητήρια που μας δώσατε, κ υπόσχομαι στην Άρτεμη, το κέρασμα που επιθυμεί!!!
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επισκεφθήκαμε την CIVITAS GROUP σήμερα Τετάρτη 18 του μήνα για να παραλάβουμε τα βραβεία μας.
Το δικό μου βραβείο ήταν 2 βιβλία: α)"Χιόνι" του νομπελίστα Ορχάν Παμούκ και β)"Κοινωνική νοημοσύνη- η νέα επιστήμη των ανθρωπίνων σχέσεων" του Daniel Goleman.
Το βραβείο της άλλης Μαρίας ήταν επίσης 2 βιβλία: α)"Συναισθηματική νοημοσύνη" του Daniel Goleman και β) "Η κληρονομιά της απώλειας" του Κίραν Ντεσάι.
Φυσικά όπως πάντα όλοι ήταν ευγενέστατοι (αναρωτιέμαι υπάρχουν κ άλλες τέτοιες εταιρείες ή μήπως εγώ απλά τις φοβάμαι υπερβολικά;;;).
Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να βρούμε την κ. Βαρσάμη, η οποία είχε έκτακτα ραντεβού εκτός γραφείου. Όπως και να 'χει την ευχαριστούμε πολύ. Όλους τους ευχαριστούμε πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια συγχαρητήρια και από μενα!!!!!!Αν και σας το είπα και από κοντά, άλλη μια φορά δε βλάπτει!!
Όπως είπε και η Αρτεμούλα πρέπει να μας κεράσετε!!Μην τσιγκουνευτείτε όμως!!!!!!
Τώρα θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου την κ. Βαρσάμη για τις πολύτιμες συμβουλές της και κυρίως για την καλοσύνη και το ενδιαφέρον που έδειξε για μας!!!!!!Η ίδια ελέγε και ξαναλεγε πως πρέπει να κάνονίσουμε και άλλη συνάντηση, ενώ εμείς ήμασταν διστακτικοί στο να προτείνουμε κάτι τέτοιο.
Ακόμη, θα ήθελα και εγώ πολύ να έρθουμε μαζί σας στις συνσντήσεις που θα κάνετε του χρόνου, αν έχουμε χρόνο βέβαια!!!!!
Και πάλι ευχαριστώ τους καθηγητές μας για τις ευκαιρίες που μας έδωσαν να έρθουμε σε επαφή με επιχειρήσεις (και μάλιστα με μεγάλες επιχειρήσεις).
Να είστε καλά!!!!!!
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

m_5040015
Δικό μου είναι το προηγούμενο σχόλιο!!!!!
Εγραψα στην εξεταστική τον κωδικό τόσες φορές που βαρέθηκα!!!!!
ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

m5040158
Το αργυρό μετάλλιο! Τι να πω, (ευχαριστώ τον θεώ, την οικογένεια που με στήριξε....!?) είναι μια ευχάριστη έκπληξη και καλή εμπειρία. Εύχομαι και στο μέλλον να μας δοθούν τέτοιες ευκαιρίες όχι για την διάκριση αλλά επειδή τελικά είναι ωραία να δημιουργείς.

Ανώνυμος είπε...

5030108
Σφύκτη Δήμητρα

Ήθελα από καιρό να μιλήσω για τη Civitas αλλά και το χρόνο δεν είχα και οι σκέψεις μου δεν είχαν αποκρυσταλλωθεί ακόμα.Μια πετυχημένη επίσκεψη είναι αυτή που σου δημιουργεί ερεθίσματα και αποτελεί την αφορμή για σκέψεις και συναισθήματα..όχι απαραίτητα συγκεκριμένα ή τελεσίδικα.Εγώ από την πρώτη κιόλας ώρα της επίσκεψης ένιωσα ότι είχα κερδίσει πράγματα..πόσο μάλλον τελικά τι μου επεφύλασσε η συνέχεια..και όσον αφορά και τα υπόλοιπα στελέχη που μας μίλησαν αλλά και το περιεχόμενο στο οποίο αναφέρθηκαν.
Δεν θέλω να πω πολλά γιατί πιο πολύ είναι αισθήσεις αυτό που μου δημιουργήθηκε και όχι φιλολογική κουβέντα.Πάντως σίγουρα αν όλες οι εταιρείες και τα στελέχη αντιμέτωπιζαν τη δουλειά τους με τέτοια υπευθυνότητα και ενθουσιασμό δεν θα είχαμε φαινόμενα ασυνειδησίας,αδιαφορίας, κομπίνας..χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα,θυσίες..και φυσικά χωρίς να σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν προέκυψε από μόνος του και εύκολα..αντίθετα πιστεύω είναι μακροχρόνιο αποτέλεσμα της προσωπικότητάς τους, των επιθυμιών τους, των γνώσεων τους,αλλά και των στραβοπατήματων τους και φυσικά της χημείας και της συνεργασίας τους. Και αυτό είναι δεδομένο, ο καθένας μόνος του έχει περιοριστική δράση ενώ ένα σύνολο..ένα σύνολο όμως που είτε μιλάει σε κοινό κώδικα επικοινωνίας είτε έχει μάθει να δένει αρμονικά τον δικό του κώδικα με του συνεργάτη του. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που ειπώθηκε από την Κα.Βαρσάμη: αν δεν μοιράζεσαι τις γνώσεις και την εμπειρία σου όχι μόνο δεν συνεργάζεσαι αποτελεσματικά αλλά και δεν προχωράς παραπέρα. Γιατί κάτι τέτοιο οδηγεί σε άλλους όρους χημείας και προόδου.Φαίνονταν στο χαμόγελο τους ότι δεν έιναι μόνο συνάδελφοι, είναι παρέα που έχει μάθει και να περνά καλά και αυτό βγαίνει!!Ο καθένας είχε τη δική του προσωπικότητα και αυτό είναι θετικό.Το αποτέλεσμα είναι μια οντότητα με ποικίλες εκφάνσεις,όψεις και πολυσχιδείς τρόπους σκέψεις.!
Δεν είχα και την καλύτερη εντύπωση για τις Δημόσιες σχέσεις, όχι για την λειτουργία που πρέπει να επιτελούν αλλά για τον τρόπο που πραγματικά αντιμετωπίζονται από την συντριπτική πλειοψηφία. Είδα όμως ότι τελικά υπάρχουν άξια παραδείγματα μέσα από τα οποία σου δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργήσεις κάτι έτσι όπως πραγματικά το επιθυμεις..γιατί υπάρχουν σοβαρές εταιρείες με σοβαρά στελέχη! Εξάλλου δεν υπάρχουν δυσκολίες στις ευκαιρίες που μας δίνονται, αλλά ευκαιρίες στις δυσκολίες!! Και κάτι άλλο που διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε:΄Οταν ορίσεις ένα σημείο απέναντί σου, δημιουργείται πάντα ένας δρόμος που μπορείς να πάρεις!!
Για να μην κουράσω άλλο..έχω να κάνω δύο σχόλια..Πρώτον η φωτογραφία δεν έχει τραβηχτεί από σωστό σημείο (δεν είμαι εγώ και η φίλη μου..δεν πειράζει όμως γιατί μετά θα είχαμε θέματα του πως φαίνομαι κ.λ.π.)και δεύτερον την ..(κόλλησα τώρα στο όνομα)την λάτρεψα..είναι ανοιχτή καρδιά και τρελοκομείο!!!Σίγουρα καταλάβατε σε ποια αναφέρομαι!!Ίσως βέβαια και ένας λόγος να είναι που μου αρέσει πάρα πολύ το θέμα της διαχείρησης των κρίσεων. Από το μάθημα των δημοσίων σχέσεων μου είχε κάνει εντύπωση και είχα κάνει και εργασία πάνω σε αυτό!Σίγουρα όμως δε νομίζω να υπήρχε άτομο που να μην την συμπάθησε πολύ!
Τέλος να αναφερθώ στη θέρμη με την οποία ήθελαν να κανονίσουν και άλλη συνάντηση ή στο γεγονός ότι ξόδεψαν χρόνο για να εξετάσουν τα δελτία τύπου. Αυτό δείχνει καθαρά πως ό,τι απόφαση πάρουν τη υποστηρίζουν πάρα πολύ έντονα και με κάθε τρόπο..Είπαν δηλαδή ότι επιθυμούν να ξεκινήσουν συνεργασία με πανεπιστήμια και φοιτητές και φάνηκε από μια μόνο συνάντηση πόσο σοβαρά το έχουν πάρει..και αυτό και κάθετι που αναλαμβάνουν (μέχρι και τα γλυκά,οι χυμοί, τα διαλλείματα για να μη μας κουράσουν και αυτά για μένα λένε κάτι πέρα από τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας και το χρόνο που διέθεσαν). Είπα πολλά πάλι..Νομίζω όμως τους το χρωστάμε!!

Ανώνυμος είπε...

Iliana Skordi m_5030095


Sygxritiria Koritsia!!!

Teleia eykairia, eidika gia opoion thelei na asxolithei me to epikoinwniako kommati twn spoudwn tou. Kai pali BRAVO!

ilianask@mail.gr