6 Μαΐ 2007

Επιτέλους το εκπαιδευτικό υλικό στον αέρα!


Αγαπητοί φοιτητές γειά σας.

Κατάφερα τελικά να ξεκλειδώσω τον λογαριασμό μου και να σηκώσω τις διαφάνειες που έχω παρουσιάσει στο μάθημα έως σήμερα, καθώς και τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά άρθρα που τις συνοδεύουν στην περιοχή του μαθήματος στο e-class. Επισκεπτόμενοι το μενού των εγγράφων θα βρείτε δύο ντοσιέ (Evangelatos Pres&Papers, Liberopoulos Pres&Papers). Στο πρώτο θα αποθηκεύεται το εκπαιδευτικό υλικό των δικών μου παρουσιάσεων ενώ στο δεύτερο του κυρίου Λυμπερόπουλου.
Στο ντοσιέ των δικών μου παρουσιάσεων θα βρίσκετε το υλικό των μαθημάτων με την ακόλουθη κωδικοποίηση: Τα L1, L2, κλπ δηλώνουν το μάθημα 1, 2, κλπ. Η κατάλληξη pres αναφέρετε στις διαφάνειες του μαθήματος (presentations) ενώ η κατάληξη paper αναφέρετε στο αντίστοιχο υλικό μελέτης που είναι συνήθως κάποιο άρθρο ή τμήμα βιβλίου. Έτσι το όνομα L1_Visualization_paper_a.pdf δηλώνει ότι πρόκειται για το πρώτο άρθρο που αντιστοιχεί στο πρώτο μάθημα με θέμα την οπτικοποίηση (visualization).
Όσοι από σας έχετε γραφτεί στο e-class και έχετε πρόσβαση, επισκευθείτε την και κατεβάστε το σχετικό υλικό. Όσοι δεν έχετε γραφτεί, φροντίστε να το κάνετε σύντομα και για έναν ακόμη λόγο: Για να λαμβάνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις ανακοινώσεις που κατακαιρούς θα εκδίδουμε εγώ ή ο κύριος Λυμπερόπουλος σχετικά με το μάθημα. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη ανακοίνωση σχετικά με την εταιρεία που πρόκειται να επισκευθούμε στα πλαίσια του μαθήματος.
Τέλος, όσοι από εσάς έχετε ή είχατε προβλήματα εγγραφής ή πρόσβασης στο e-class θα ήθελα να τα αναφέρετε στο blog, για να βοηθήσω να επιλυθούν.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Ευαγγελάτε,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την προσπάθεια σας κ να τονίσω κάτι που συχνά δεν το βλέπουμε στα άλλα μαθήματα.
Είναι πολύ σημαντικό για τους φοιτητές που παρακολουθούν τις διαλέξεις να έχουν μπροστά τους τις σημειώσεις/διαφάνειες του μαθήματος ούτως ώστε να μην "χάνουμε" χρόνο να γράφουμε στο τετράδιο μας τις σημειώσεις που θα βρούμε στις διαφάνειες, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να δίνουμε προσοχή στο μάθημα κ στα παραδείγματα που μας δίνει ο καθηγητής.
Εννοώ δηλαδή ότι είναι πολύ καλύτερο να έχουμε μπροστά μας τις σημειώσεις που ανεβάζετε στο e-class, πριν το μάθημα έτσι ώστε να γράφουμε δίπλα κ τις δικές μας σημειώσεις κ τα παραδείγματα που φέρνετε εσείς κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Με αυτόν τον τρόπο η παρακολούθηση του μαθήματος θα γίνεται για εμάς ακόμα πιο εύκολη. Κ φυσικά πιο ουσιαστική.
Κ πάλι σας ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

m_5030118

Κύριε Ευαγγελάτο,

Απλά σας ενημερώνω ότι προσπάθησα δις να σας στείλω email με τα στοιχεία που μας ζητήσατε (όνομα, μητρώο, φωτογραφία) αλλά και τις δύο φορές μου ήρθε αναφορά error ότι δεν μπορείτε να λάβετε το mail μου. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το email σας;

Ευαγγελάτος Ανδρέας είπε...

Παιδιά γειά σας!

Εδώ και 3 μέρες δεν λαμβάνω emails. Προσπαθώ να δω τι γίνεται!

Όσον αφορά τις διαφάνειες, θ' ανεβάσω νωρίτερα αυτές που αφορούν το επόμενο μάθημα. Δεν είναι όμως πάντοτε εύκολο κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

κ. Ευαγγελάτε,

Ευχαριστούμε για την προσπάθεια!

Να ρωτήσω όμως, σε όσους δεν έχει έρθει κάποια τέτοια αναφορά, τι πρέπει να κάνουν; Θα θέλατε ίσως όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον λογαριασμό σας να βγάλετε μία νακοίνωση εδώ στο blog ούτως ώστε να σας τα ξαναστείλουμε κ να είμαστε σίγουροι;
Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Ανώνυμος είπε...

κ. Ευαγγελάτε,

Ευχαριστούμε για την προσπάθεια!

Να ρωτήσω όμως, σε όσους δεν έχει έρθει κάποια τέτοια αναφορά, τι πρέπει να κάνουν; Θα θέλατε ίσως όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον λογαριασμό σας να βγάλετε μία ανακοίνωση εδώ στο blog ούτως ώστε να σας τα ξαναστείλουμε κ να είμαστε σίγουροι;
Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Άννα Φιτλέρα
5030122

Καλησπέρα,

Σχετικά με την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της PLD, νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για να δούμε και εμείς τη δράση πίσω από τα φώτα! Πολύ καλή ιδέα!

Ανώνυμος είπε...

Kalispera se olous!!
K.Euaggelate,
Prospathw edw kai dyo meres, na ele3w to mail pou mas exei dwthei apo to panepisthmio. to 'm5030.....@dias.aueb.gr'. Gia kapoio logo auto einai adynato.Den einai dynath h epikoinwnia me to server tou panepisthmiou anaferei.Den leitourgei oute me to programma pou xrhsimopoiw gia na to elegxw, alla oute kai apo to sxetiko link sto aueb.grElpizw na apokatastathei syntoma...

Ανώνυμος είπε...

κ. Ευαγγελάτε,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά σας για την ευκαιρία που μου δώσατε να συμμετέχω στο μάθημά σας. Τις εργασίες σας στις στέλνω ηλεκτρονικά με e-mails στο δικό σας e-mail. Ελπίζω να τις λαμβάνεται, ενώ αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα παρακαλούμε ενημερώστε μας.
Ελπίζουμε όλο αυτό το e-learning situation να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα μαθήματα.

Καλή μας επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

p.s.:sorry, signature για το τελευταίο comment (15/5/2007,5.27 μμ):m5030048

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΕ,
Ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια σας αυτή, καθώς το blog μπορεί να αποβεί ένας ιδιαίτερα χρήσιμος χώρος ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των φοιτητών και όχι μόνο... Όσο για την επίσκεψη μας στην PLD όντως ειναι πολύ καλή ιδεα και ελπίζω να υλοποιηθεί το ταχύτερο!

Ανώνυμος είπε...

Βατυλιώτου Έλενα

κ.Ευαγγελάτε
θα ήθελα και γω να σας αναφέρω ότι το email του πανεπιστημίου (m5040152@dias.aueb.gr) δεν ανταποκρίνεται ενώ τις προηγούμενες μέρες που το είχα κοιτάξει δεν είχα λάβει κανένα mail που να αφορά την επίσκεψη μας στην PLD. Απλά θα ήθελα να το έχετε υπόψη σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί σύντομα η βλάβη να μας στέλνετε τα emails στο προσωπικό μας email.

Ανώνυμος είπε...

m5040158
Γεια σας και από μένα,
Κ. Ευαγγελάτε, θεωρώ ότι καλύτερα είναι τα e-mail που στέλνετε να με τις ανακοινώσεις που κάνετε να τα στέλνετε στα προσωπικά mail των φοιτητών για 2 κύριους λόγους, πρώτον δεν είναι η πρώτη φορά που το mail του πανεπιστημίου έχει πρόβλημα, έχει τύχει αρκετές φορές στο παρελθόν και δεύτερον ποιο τακτά ελέγχουμε το προσωπικό μας mail και μπορούμε να ενημερωθούμε πιο έγκυρα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ
ΑΜ: 5030155

Καλησπέρα κ.Ευαγγελάτε,
θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μας δίνετε να έχουμε πρόσβαση στις διαφάνειές του μαθήματος.
Επιπλέον θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το ονοματεπώνυμο,τον αριθμό μητρώου και τη φωτογραφία μου δεν κατάφερα να σας τα στείλω μέσω του δικού μου e-mail adress. Πάντως για οτιδήποτε θέλετε να μου στείλετε η διευθυνση μου είναι mary-aekaki@hotmail.com
Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη του συναδέλφου πως θα είναι πολύ χρήσιμο και πάρα πολύ πρακτικό το να ενημερωνόμαστε για τις ανακοινώσεις σας μέσα απο τα προσωπικά μας e-mail για ευνόητους και προφανείς λόγους.
"Εις το επανειδην"

Ανώνυμος είπε...

Άγγελος Αντωνάτος

Σίγουρα το blog μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε πράγματα που ίσως διαφορετικά να μην αναφέραμε ποτέ. Θα αρπάξω λοιπόν την ευκαιρία και θα εκφράσω τον εξής προβληματισμό:
Όλοι γνωρίζαμε τις περιορισμένες δυνατότητες και τις δυσκολίες χρήσης που παρουσίαζε το παλιό web site του τμήματος. Γι’ αυτούς τους λόγους ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου δυναμικού site το οποίο κατά την παρουσίαση του, εκτός των άλλων, διαφημίστηκε ως το ιδανικό μέσο διανομής των διαφανειών αφού πλέον οι καθηγητές μας θα μπορούσαν να ΄΄ανεβάζουν’’ εύκολα και γρήγορα (χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων) όλα τα απαραίτητα για τους φοιτητές αρχεία. Ξαφνικά όμως, και πριν προλάβει καλά καλά να λειτουργήσει η υπηρεσία αυτή του νέου site, εγκαταλείπεται...Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι μας και σε αυτό το μάθημα. Ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό (τη μη χρήση του νέου site) τον οποίο να μην γνωρίζω, αλλά μέχρις ότου να τον μάθω και να τον καταλάβω θα εξακολουθήσω να απορώ...

Anton είπε...

Κύριε Ευαγγελάτε,
να σας αναφέρω και εγώ ότι είχα πρόβλημα πριν μερικές μέρες με το e-mail του πανεπιστημίου και ότι δεν έχω λάβει κάποιο e-mail για την εταιρία που θα επισκευτούμε. Για αυτό το λόγο την δεύτερη εργασία όπως επίσης και τα στοιχεία που ζητήσατε σας τα έστειλα μέσω του προσωπικού μου e-mail (anton1984@hotmail.com)
Ελπίζω να τα έχετε λάβει.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή

Γιώργος Παπαδόπουλος είπε...

κε Ευαγγελάτε,

Καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, επιτέλους κάτι νέο, ξεχωριστό κι ενδιαφέρον ταυτόχρονα!Μακάρι και σε άλλα μαθήματα να μας δινόταν η ευκαιρία να ξεφεύγουμε από το κλασικό πλέον μοτίβο παρακολούθηση - διάβασμα - εξετάσεις..
Επιπλέον κάτι που με ανησυχεί είναι η παντελής έλλειψη feedback σχετικά με την παράδοση των εργασιών μας.. Πιο συγκεκριμένα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πράγματι έχετε λάβει τα email μας. Πως θα σας φαινοταν η ιδέα να αποστέλετε απαντήσεις μετά τη λήψη των εργασιών μας? Η ίσως η αποστολή προειδοποιητικών email σε περίπτωση μη λήψης των εργασιών??
Αυτά, με εκτίμηση,

Γ.Π.

Ευαγγελάτος Ανδρέας είπε...

Αγαπητοί φοιτητές μου

Αν και αργοπορημένος ελπίζω να με "ακούτε".

Η απουσία ανάδρασης σχετικά με τις εργασίες σας οφείλεται σε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που με είχε εκτός διαδικτύου έως προχθές. Έχω αρχίσει την διευθέτηση της αλληλογραφίας που έχει σωρευτεί όλες αυτές τις μέρες, οπότε στο επόμενο μάθημα θα συζητήσουμε σχετικά, τι έχω παραλάβει, και πως έχετε πάει σε γενικές γραμμές, καθώς και ποιών φοιτητών τα προσωπικά στοιχεία έχω.

Σχετικά με την εταιρεία που θα επισκεφτούμε, όπως είπα στο μάθημα, το ραντεβού είναι την Τρίτη 29-5, στις 10:20 το πρωί στην είσοδο της PLD, στην οδό Σκιάθου 147, στο Γαλάτσι.

Όσον αφορά τις διάφορες ανακοινώσεις “που στέλνω” και ζητάτε να σας τις στέλνω στα προσωπικά σας emails, το κάνω μέσω του e-Class. Όσες φορές προσπάθησα να χρησιμοποιήσω μαζική αποστολή (για να σας ενημερώνω στο προσωπικό σας email) ο mail server με κόβει. Πάντως μπορείτε να ενημερωνόσαστε επισκεπτόμενοι τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο e-Class.

Σχετικά με το θέμα της χρήσης του web site του τμήματος για να ανεβάζουμε τις διαφάνειες δεν το γνωρίζω. Το εργαλείο που έχει προσφερθεί για την υποστήριξη των μαθημάτων είναι το e-Class, γι’ αυτό και το χρησιμοποιώ. Κατανοώ το πρόβλημα του να αναζητάς σε δύο, τρία σημεία για να βρεις πληροφορίες για το μάθημα, δε νομίζω όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να λυθεί από το web site του τμήματος. Πάντως θα το κοιτάξω.

Τα λέμε στο μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

m5030048
Κολυβάς Δημήτρης

Ελπίζω σε τυχόν πρόβλημα να έχουμε την δυνατότητα να σας αποστείλουμε εκ νέου το σύνολο των εργασιών μας, ή αυτών που ίσως να μην έχετε λόγω του προβλήματος που συναντήσατε.
Προσωπικά διατηρώ αρχείο εργασιών του μαθήματος, ανα πάσα στιγμή διαθέσιμο.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Iliana Skordi m_5030095

Kurie Euaggelate geia sas!

Na 'mai kai pali egw, teleutaia sti lista twn sxoliwn.
To thema "ekpaideytiko uliko ston aera" nou prokalese diafora erwtimatika. antimetwpizontas tin tile-ekpaideysi me mia pio kritiki matia, anarrwtiemai : "einai arage o kaluteros tropos epafis mas me to ekpaideytiko uliko kai to sunolo tis ylis tou mathimatos?"
genikotera asxoloumai polu me to internet, kai eimai poly eksoikeiwmeni me ayto, apo tote pou pigaina sxoleio. sigoura me dieykolynei na kathomai xalara kai aneta stin karekla tou grafeioy mou kai apo eki na lew oti spoudazw....
einai omws o idanikos tropos gia na apoktoume ta sxetika me to mathima themata?? einai gegonos oti oi ypoxrewtikes parakolouthiseis stin ASOEE den yparxoun. ean i prosvasi loipon sta kommatia pou tha eksetastoume einai toso eykoli, poios o logos na kounithw apo to spiti mou??
ayto na sas provlimatizei kai sto mathima MIS, opou i proseleysi einai polu mikri... egw imoun mia apo tis kopeles pou erxomoun stis dialekseis sas epeidi mou arese to antikeimeno tou mathimatos. den sas kryvw omws oti poly sumfoitites mou, apla epeidi anoiksan to internet kai diavasan kai merikes selides eixan tin idia epityxia me mena stis eksetaseis! to thewrw kapws adiko...
pragmatika, pera apo tin kritiki ayti matia sto thema toy ekpaideytikou ulikou to internet, ONTWS einai polu dieykoluntiko to gegonos oti me to patima enos koumpiou exoume brosta mas tin yli enos oloklirou 6minou. Omws an den ypirxe auto, tha anagkazontan poly perissoteroi na parevriskontai stis dialekseis sas kai na simeiwnoun kiolas dioti ws gnwston o anthrwpos sugkratei polla perissotera otan akouei kai vlepei kai grafei sygxronws..

Elpizw na min me kakologoun twra oi upoloipoi sumfoitites mou, apla eipa na ekfrasw kai mia antitheti apopsi apo ta sunexomena "sygxaritiria".

Geia sas!

ilianask@mail.gr