26 Απρ 2007

Καλή Αρχή!

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο νέο αυτό blog με θέμα την οπτικοποίηση. Το παρόν blog έχει σαν βασικό του στόχο να υποστηρίξει τις παραδόσεις του μαθήματος "Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας" του 8ου εξαμήνου του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σας προσκαλώ λοιπόν όλους όσοι παρακολουθείτε το μάθημα, να κάνετε τα σχόλια σας δηλώνοντας τις προσδοκίες σας από την παρακολούθηση του.

  • Τι είναι αυτό που κυρίως σας προσέλκυσε για να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο μάθημα; Η θεματολογία του, οι εργασίες του, η απόκτηση τεχνικών γνώσεων, η επαφή με επιχειρήσεις και στελέχη του χώρου της επικοινωνίας, άλλο;
  • Τι θα θέλατε να "κερδίσετε" περισσότερο, από την παρακολούθηση του μαθήματος; Γνώσεις, εμπειρίες, βαθμό, άλλο;
  • Που θα θέλατε να σας βοηθήσει στο μέλλον αυτό που πιστεύετε ότι θα κερδίσετε από το μάθημα; Να γνωρίσετε τον κλάδο της επικοινωνίας, να βρείτε δουλειά, να πετύχετε υψηλή αμοιβή, άλλο;

Φυσικά αν κάποιος ενδιαφέρετε για την online συζήτηση μας και θέλει να συμμετέχει, είναι καλοδεχούμενος, ανεξάρτητα από το αν ανήκει στους εγγεγραμένους φοιτητές που παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βατυλιώτου_Έλενα

Καλημέρα σας!
Η πρώτη μου επαφή με το μάθημα των Ειδικών Θεμάτων Εταιρικής Επικοινωνίας έγινε μέσω του κυρίου Λυμπερόπουλου στα πλαίσια του μαθήματος Δημόσιες Σχέσεις, ο οποίος μας περιέγραψε με μεγάλο ενθουσιασμό το μάθημα και αναφέρθηκε σε θέματα του μαθήματος που απασχολούν τις Δημόσιες Σχέσεις.Η αλήθεια είναι ότι είχα ενθουσιαστεί με το μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων(ενώ οι όλοι πήγαιναν για καφέ εγώ έμενα μόνη μου για να το παρακολουθήσω-μιλάμε για τρελλό ενθουσιασμό!!) και μόλις άκουσα για τα Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας αποφάσισα να το επιλέξω.Το μάθημα αυτό νομίζω ότι μπορεί να μας προσφέρει κυρίως εμπειρίες στα θέματα επικοινωνίας των εταιριών αλλά και καινούριες εμπειρίες στον τρόπο μαθήματος(τα 20-25 άτομα είναι ένας υπέροχος αριθμός ατόμων για να κάνουν μάθημα-ποτέ δεν το είχα εκτιμήσει στο λύκειο-και να έχουν μια ουσιαστική επαφή με τον καθηγητή τους!)Από το μάθημα αυτό θα ήθελα να εμβαθύνω σε θέματα εταιρικής επικοινωνίας,να γνωρίσω καλύτερα τον κλάδο και να μελετήσω τις προοπτικές συνέχισης των σπουδών μου σε αυτό τον τομέα.Προς το παρόν μου αρκεί που ξυπνάω στις 8 το πρωί χωρίς να γκρινιάζω!!(κύριε Ευαγγελάτε εκτελείτε έναν άθλο!)

Ανώνυμος είπε...

ioannnou_zoi

Καλημέρα σας!
Αρχικά, η απόφαση μου να επιλέξω το μάθημα "Ειδικά θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας" οφείλεται εξ ολοκλήρου στον κ. Λυμπερόπουλο οποίος στο προηγούμενο εξάμηνο –κατά την διάρκεια του μαθήματος «Δημόσιες Σχέσεις»- αναφέρθηκε σε αυτό μιλώντας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! Θυμάμαι συγκεκριμένα που αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τους φοιτητές σε ένα στούντιο, πράγμα που μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον και την περιέργεια. Πράγματι που αρέσει πολύ το μάθημα, μου άρεσε και οι ιδέα των συνεχόμενων εργασιών!

Σίγουρα όλοι θέλουμε να κερδίσουμε ένα καλό βαθμό και θα το επιδιώξω. Αλλά σημαντικό είναι και η γνώση που θα αποκτήσουμε από αυτό το μάθημα, επειδή είναι ένα μάθημα πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα μαθήματα που έχουμε διδαχθεί.

Από αυτό το μάθημα θα ήθελα να κερδίσω κάποια εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας. Η επικοινωνία είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή συνεργασία και διεξαγωγή των εργασιών μιας επιχείρησης, ένα θέμα που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον ως φοιτητές του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

m_5040158

Γεια σας και από μένα!

Εγώ άκουσα για το μάθημα "Ειδικά θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας" πρώτη φορά σε ένα μάθημα του κ. Ευαγγελάτου και η περιγραφή που έδωσε ήταν η εξής « θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε πρακτικά τα νέα μέσα επικοινωνίας». Η νέα τεχνολογία ήταν πάντα κάτι που με ενδιέφερε ιδιαίτερα, ειδικότερα άμα έχει σχέση με το ίντερνετ και η λέξη κλειδί σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα ήταν το «ΠΡΑΚΤΙΚΑ». Ακούγονταν αρκετά ενδιαφέρων γιατί ως τώρα στα μαθήματα επικοινωνίας είχαμε αρκετές θεωρίες να μάθουμε. Άρα από το μάθημα αυτό περιμένω να με βοηθήσει να αυξήσω τις γνώσεις μου πάνω σε θέματα όπως τα νέα μέσα επικοινωνίας και να βελτιώσω τις δεξιότητες μου στην επικοινωνία γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Kalws sas vrhkame loipon,
Katarxhn kalispera se olous,
To “kalo” me ta mathimata epiloghs einai auto pou upodhlwnei kai to onoma tous…oti ta epilegoume kai auto automata mas prodiafetei thetikotera apenanti tous.
To erwthma omws einai giati to sugkekrimeno mathima?
To prohgoumeno eksamhno sta plaisia tou mathimatos “Dimosies Sxeseis” o kurios Lumperipoulos mas milhse gia auto to mathima. Auth htan kai h prwth “gnwrimia” mou me to mathima. Sth sunexeia anazhtwntas perissoteres plhrofories mesw tou odhgou spoudwn, thewrhsa auto to mathima polu endiaferwn! Ti einai auto pou to kanei endiaferon? Enas sunduasmos pragmatwn, kai ligo polu einai auta pou anafere kai o kurios euaggelatos: h thematologia sthn opoia kineitai, oi texnikes gnwseis pou tha apokthsoume p.x. progmammata epeksergasias video kai hxou, h epafh me stelexh epixeirhsewn kai oi “voltes” se kapoies apo autes (na mhn kseroume ti mas perimenei aurio methaurio?). sunepws, aposkopw sthn apokthsh gnwsewn kai empeiriwn. O bathmos gia mena den einai autoskopos alla antamoivh gia ton kopo, ton xrono, th dhmiourgikothta, th summetoxh stis ergasies, to prwino ksupnhma kai oti allo exw ependusei sto sugkekrimeno mathima. Apo thn allh pleura einai kai mia “apodeiksh” kuriws gia tritous gia thn “poiothta” mas px gia thn sunepeia mas, …ktl.

Sugnwmh gia tous latinikous xarakthres

Ανώνυμος είπε...

m_5040028

Καλησπέρα σας κι από μένα!
Η αφορμή που με ώθησε να επιλέξω τα Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας ήταν μια συζήτηση-mini παρουσίαση του μαθήματος στα πλαίσια των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης.Το αντικείμενο του μαθήματος μου φάνηκε ενδιαφέρον, η ιδέα της πρακτικής εφαρμογής της επικοινωνίας ήταν ιδιαίτερα ελκυστική ενώ παράλληλα σκέφτηκα ότι το μάθημα θα ήταν μια αφορμή για μένα να εξεραυνήσω καλύτερα το χώρο της επικοινωνίας.Μιας και η εμπειρία μου από σχεδόν όλα τα προηγούμενα υποχρεωτικά μαθήματα επικοινωνίας ήταν απογοητευτική, άκρως θεωρητική και χειρότερη των προσδοκιών μου σκέφτηκα ότι αυτό το μάθημα θα μπορούσε να είναι μια τελευταία ευκαιρία για μένα ώστε να συνειδητοποιήσω εάν ο χώρος της επικοινωνίας θα μπορούσε να ελκύσει το ενδιαφέρον μου. Και νομίζω πως για την ώρα η εμπειρία μου από την παρακολούθηση με έχει βοηθήσει να αναθεωρήσω πολλά.Το μάθημα έχει μεν απαιτήσεις και προϋποθέτει ένα βαθμό αφοσίωσης αλλά παράλληλα είναι ενδιαφέρον, έχει δημιουργικά και καινοτομικά στοιχεία.

Η παρακολούθηση του μαθήματος ευελπιστώ να μου προσφέρει γνώσεις και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο.Από εκεί και πέρα, ο βαθμός είναι κι αυτός ένα μέσο επιβράβευσης που θεωρώ ότι δεν είναι για κανέναν αδιάφορος, είτε το ομολογεί είτε όχι.

Ελπίζω οι γνώσεις που θα μας παρέχει το μάθημα να φανούν χρήσιμες στην μετέπειτα επαγγελματική μας σταδιοδρομία,να προσφέρουν εξοικείωση με την πρακτική πλευρά της επικοινωνίας και να μας προετοιμάσουν για πράγματα που είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε μελλοντικά στην αγορά εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Άγγελος Αντωνάτος


Καλησπέρα και Καλή Αρχή σε όλους μας!

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ το μάθημα Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας να αποτελέσει τη φωτεινή εξαίρεση των μαθημάτων που αφορούν την επικοινωνία καθώς τα περισσότερα από αυτά δεν μου άφησαν ( δυστυχώς όχι μόνο σε ’μένα) και την καλύτερη των εντυπώσεων.

Σίγουρα η περιγραφή του μαθήματος στον οδηγό σπουδών φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική σε κάποιον που ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμένα θέματα, όπως η ψηφιακή επεξεργασία video και ήχου με τα προγράμματα Adobe Premiere και Sound Forge (επιθυμητή και πολύ χρήσιμη θα ήταν για μένα και η εκμάθηση του προγράμματος flash). Οι επιπλέον αυτές γνώσεις σε συνδυασμό με τις γνώσεις που προσφέρει το μάθημα Σχεδίαση Διαδρασιακών Εφαρμογών δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να δημιουργήσει εντυπωσιακά μηνύματα και να επικοινωνήσει αποτελεσματικά.

Έτσι λοιπόν οι προσδοκίες σε σχέση με το μάθημα αφορούν κυρίως τις δεξιότητες που θα αποκτήσουμε με την παρακολούθηση του, οι οποίες με τη σειρά τους ίσως θα μας προσδώσουν το κάτι παραπάνω που όλοι πλέον αναζητούμε σήμερα.

Τέλος και για να λέμε τα πράγματα έξω από τα δόντια ( όπως λέει και το πρόσφατο μουσικό αριστούργημα!) σημαντικό ρόλο όσον αφορά την απόφαση μου για την επιλογή του μαθήματος διαδραμάτισε ο τρόπος διδασκαλίας του. Αυτό καθώς θεωρώ προτιμότερες τις 11 εργασίες από μια τελική εξέταση του μαθήματος η οποία στο υπάρχον ιδιόμορφο εξάμηνο (ο θεός να το κάνει) αποτελεί βάρος δυσβάσταχτο.

Ανώνυμος είπε...

m_5040024
Γεια σας!
Για τα Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας είχα ακούσει και εγώ για πρώτη φορά στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Αποφάσισα όμως να επιλέξω το μάθημα, όταν ,μετά την παρότρυνση δύο συμφοιτητριών μου που είχαν ενθουσιαστεί από την πρώτη παράδοση, παρακολούθησα το δεύτερο μάθημα και διαπίστωσα ότι είναι πολύ ενδιαφέρον.
Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να μας προσφέρουν τα ΕΘΕΕ είναι η καλλιέργεια ορισμένων δεξιοτήτων επικοινωνίας και η εξοικείωση σε θέματα που την αφορούν. Ο βαθμός είναι φυσικά και αυτός πολύ σημαντικός.
Στο μέλλον το μάθημα πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στην αναζήτηση μιας καλύτερης θέσης εργασίας, καθώς οι δεξιότητες επικοινωνίας και είναι πολύ σημαντικό προσόν για έναν υποψήφιο.

Ανώνυμος είπε...

m_5030065

καλημέρα σας

Η απόφαση μου να επιλέξω το συγκεκριμένο μάθημα είναι συνάρτηση του περιεχομένου που έχω πληροφορηθεί ότι έχει σε συνδυασμό με τον τρόπο διεξαγωγής του .η πρώτη επαφή που είχα με αυτό το μάθημα ήταν μέσω του κυρίου λυμπερόπουλου ο οποίος είχε αναφερθεί σε αυτό στο προηγούμενο εξάμηνο αλλα η τελική απόφαση πάρθηκε αφού μπήκα και το παρακολούθησα.
Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το μάθημα μας βοηθάει να καλλιεργήσουμε τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες επικοινωνίας που διαθέτοθμε αλλα και να αναπτύξουμε καινούργιες οι οποίες ήταν άγνωστες. Η γνώση ειδικών θεμάτων εταιρικής επικοινωνίας πιστεύω πως θα με βοηθήσει να αποκτήσω μία καλύτερη άποψη σχετικά με το ρόλο που παίζει η επικοινωνία σε μία επιχείρηση καθώς και τα μέσα με τα οποία η επικοινωνία μπορεί να επιτευχθεί πιο επιτυχημένα.για παράδειγμα η χρήση της τεχνολογίας για την ομαλότερη διεξαγωγή της επικοινωνίας εντός μίας επιχείρησης είναι σημαντική και μέσα από αυτό το μάθημα πιστεύω πως θα μου δωθεί ή δυνατότητα να αναπτύξω τέτοιου είδους δεξιότητες.

ο τρόπος διεξαγωγής του μαθήματος είναι πολύ ενδιαφέρον και η συνεχής επαφή με αυτό κατά τη διάρκεια του εξαμήνου μέσω των εργασιών πιστεύω πως θα με βοηθήσει ουσιαστικά να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να πετύχω μία καλή επίδοση.

Ελπίζω να υπάρξει καλή συνεργασία ανάμεσα σε όλους μας και να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τον εμπλούτισμο των γνώσεων μας στον τομέα της επικοινωνίας..

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και από εμένα!
Η αλήθεια είναι ότι κ εγώ ενημερώθηκα για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο μάθημα από τον κ. Λυμπερόπουλο στο μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων.
~Με προσέλκυσε αρκετά ο τρόπος με τον οποίο το μάθημα διεξάγεται (επισκέψεις σε επιχειρήσεις για να διαπιστώσουμε οι ίδιοι την εφαρμογή της εταιρικής επικοινωνίας, πλήθος εργασιών κτλ.). Εκτός όμως από την άμεση επαφή με τις εταιρείες που μας προσφέρεται μέσα από το μάθημα, κάτι ακόμα με έκανε να το επιλέξω. Κάτι που δεν μου προσφέρει κανένα άλλο μάθημα. Την επαφή με τεχνικές γνώσεις! Ναι ναι μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά πράγματα απλά, όπως την δημιουργία ενός blog, δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία να τα μάθουμε σε άλλα μαθήματα! Κ για εμένα αυτό είναι πραγματικά ανεκτίμητο!
~Αυτήν ακριβώς την εκπληκτική δυνατότητα του μαθήματος να μου δίνει τεχνικές δεξιότητες θέλω να εκμεταλλευτώ στο έπακρον! Αυτές οι γνώσεις είναι αυτές που θα μου δώσουν κάτι παραπάνω, που θα είναι για εμένα ένα διαβατήριο για το μέλλον. Όχι διαβατήριο για μία καλύτερη θέση εργασίας ή για ένα καλύτερο μισθό (προς Θεού), αλλά για ένα εύρος γνώσεων που θα με παρακινεί να ενημερώνομαι περισσότερο πάνω στις νέες τεχνολογίες κ τάσεις.
~Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μάθημα σαν κ αυτό θα μας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την έννοια κ το ρόλο της επικοινωνίας, στον πραγματικό χώρο των επιχειρήσεων, στον εργασιακό χώρο που μας περιμένει.
Το σημαντικότερο είναι νομίζω ότι το μάθημα αυτό, δεν μένει στη θεωρία αλλά προχωρά κ στην πράξη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μάθημα;;; Εγώ πάντως δεν βρίσκω κάτι…

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και από εμένα!

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να πω πως η πρώτη επαφή που είχα με το μάθημα των Ε.Θ.Ε.Ε. ήταν μέσω του κυρίου Λυμπερόπουλου σε μια από τις διαλέξεις του στο μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων του προηγούμενου εξαμήνου. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως το συγκεκριμένο μάθημα προσφέρει την δυνατότητα για πρακτική εφαρμογή όλων όσων μαθαίνουμε στη θεωρία σε άλλα μαθήματα. Ακόμα, η ιδέα των επισκέψεων σε επιχειρήσεις του κλάδου της επικοινωνίας και των ΜΜΕ με ενθουσίασε, αφού με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να δούμε στην πράξη πώς λειτουργεί μια εταιρία πίσω από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας.

Ένας άλλος λόγος που με παρότρυνε να παρακολουθήσω το μάθημα των Ε.Θ.Ε.Ε. ήταν ο τρόπος αξιολόγησης των φοιτητών, καθώς θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός πως στο μάθημα δίνονται εβδομαδιαίες εργασίες κατά τη διάρκεια ολόκληρού του εξαμήνου, και πως δεν κρινόμαστε μόνο από ένα γραπτό στο τέλος του εξαμήνου.

Όσον αφορά το τι θα ήθελα να κερδίσω από το μάθημα, αυτό που πιστεύω ότι χρειαζόμαστε όλοι πραγματικά, είναι η επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων και η απόκτηση κάποιων πρακτικών δεξιοτήτων (όπως η δημιουργία ενός blog, η οπτικοποίηση μιας πληροφορίας, κτλ.). Αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε τι πραγματικά μας περιμένει μετά την απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου μας.

Τέλος, πιστεύω πως παρακολουθώντας το μάθημα των Ε.Θ.Ε.Ε. θα μπορέσω να καταλάβω καλύτερα τι είναι αυτό που περιμένουν οι επιχειρήσεις από ένα δυνητικό υπάλληλό τους στον τομέα της επικοινωνίας, καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν σε καθημερινή βάση, πίσω από τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που όλοι μας βλέπουμε καθημερινά!

Ανώνυμος είπε...

m_5040015
Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ να έχουμε καλή αρχή και να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά στο μάθημα Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας.
Όσον αφορά τους λόγους που με ώθησαν στο να παρακολουθήσω το μάθημα ήταν κατά κύριο λόγο, η δυνατότητα που θα μας δοθεί στα πλαίσια του μαθήματος να έρθουμε σε επαφή με επιχειρήσεις και στελέχη, τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο της επικοινωνίας. Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας για εμένα είναι το γεγονός ότι στο μάθημα καταπιανόμαστε με ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, οι οποίες μας βοηθούν στην απόκτηση τεχνικών γνώσεων καθώς και στην πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκτούμε από τις παραδόσεις του μαθήματος.
Σχετικά με τα στοιχεία εκείνα που θα ήθελα να αποκομίσω από το μάθημα και τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά είναι πρώτον, οι γνώσεις πάνω στο αντικείμενο του μαθήματος και δεύτερον, οι εμπειρίες που θα αποκτήσουμε από την επαφή μας με επιχειρήσεις και στελέχη του χώρου της επικοινωνίας.
Τέλος, κατά τη γνώμη μου το συγκεκριμένο μάθημα θα μας βοηθήσει αρκετά στη μελλοντική μας πορεία, καθώς όπως ανέφερα και παραπάνω θα μας ενημερώσει για τον κλάδο της επικοινωνίας. Έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε μια ιδέα ή ακόμη και να αποφασίσουμε για το εάν ο κλάδος της επικοινωνίας είναι αυτός που μας ταιριάζει και αυτός με τον οποίο θα ασχοληθούμε επαγγελματικά. Στην περίπτωση που τελικά θα ασχοληθούμε με το χώρο αυτό, τότε αδιαμφισβήτητα οι γνώσεις που θα έχουμε αποκομίσει από το μάθημα, θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, καθώς επίσης θα βοηθήσουν στην ταχύτερη εξέλιξή μας στην ιεραρχία της επιχείρησης που θα εργαζόμαστε και κατ’ επέκταση στην ταχύτερη αύξηση της αμοιβής μας. Εάν πάλι δεν ασχοληθούμε με τον κλάδο της επικοινωνίας αλλά με κάποιον άλλο τομέα π.χ. μάρκετινγκ, τότε και πάλι όλα αυτά που θα έχουμε αποκομίσει από το μάθημα θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας και ίσως να είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα στελέχη της επιχείρησης στην οποία θα εργαζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και από εμένα!

Η πρώτη φορά που άκουσα για το μάθημα «Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας» ήταν το προηγούμενο εξάμηνο από τον κύριο Λυμπερόπουλο κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Δημοσίων Σχέσεων. Εκείνο που μου κέντρισε από την αρχή το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι θα είχα τη δυνατότητα να επισκεφθώ κάποιους επαγγελματίες στο χώρο τους και να δω ποια είναι ακριβώς η δουλειά τους. Έπειτα, πιστεύω ότι είναι από τα λίγα μαθήματα που σου δίνουν τη δυνατότητα να εμπλακείς με ότι μαθαίνεις, είναι δηλαδή «πιο πρακτικό». Θα συμφωνήσω με την προηγούμενη συνάδελφο ότι η φράση «πρακτικό μάθημα» ήταν η φράση κλειδί για την απόφαση μας.
Όσον αφορά το τι πιστεύω ότι θα μου προφέρει για το μέλλον….. Σίγουρα τη δυνατότητα να χειρίζομαι κάποια εργαλεία με μεγαλύτερη ευχέρεια καθώς και το να νιώθω πιο σίγουρη για αυτό που θα παρουσιάζω κάθε φορά στη δουλειά μου.
Καλή μας Αρχή!!!

Ανώνυμος είπε...

m_5030100

Καλημέρα σε όλους!
Όντας απογοητευμένη απο τα άκρως θεωρητικά μαθήματα της επικοινωνίας, βρήκα το συγκεκριμένο μάθημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Είχα ακούσει και εγώ λίγα πράγματα απο άλλα μαθήματα αλλά αυτό που με έκανε να το επιλέξω είναι η δυνατότητα που σου δίνει να εφαρμόσεις στην πράξη όλα όσα έχεις μάθει και άλλα τόσα που θα μάθεις!

Ευελπιστώ λοιπόν με την παρακολούθηση του μαθήματος να αποκτήσω αφενός τεχνικές γνώσεις και αφετέρου εμπειρία (στο μέτρο του δυνατού) σε θέματα της επικοινωνίας των εταιρειών. Επίσης θα ήθελα να τονίσω το πόσο σημαντικό θεωρώ την ύπαρξη εβδομαδιαίων εργασιών, γιατί έτσι έχεις επαφή με το μαθημα και μπορείς να εμβαθύνεις καθώς και το οτι απαλασεσαι απο το βάρος της τελικής εξέτασης!

Σε τι θα βοηθήσει στο μέλλον? Οπως και όλα τα μαθήματα θα παίξει και αυτό το ρόλο του, μικρό ή μεγάλο, σ'αυτό που θα επιλέξουμε να κάνουμε. Το σίγουρο είναι οτι θα μάθουμε να χειριζόμαστε κάποια επικοινωνιακά εργαλεία και έτσι θα μπορούμε, πολύ απλά, να επικοινωνούμε αποτελεσματικότερα και δημιουργικότερα με τους άλλους!

Καλή αρχή σε όλους με πολύ όρεξη για εργασίες!!!

Ανώνυμος είπε...

m_5030118

Γειά και χαρά σε όλους!

Λοιπόν, εγώ δε θυμάμαι τον κ. Λυμπερόπουλο να αναφέρεται στο μάθημα αυτό. Αυτό που μου προσέλκυσε το ενδιαφέρον ήταν απολειστικά και μόνο ο παράξενος τίτλος του μαθήματος. Ήμουν πολύ περίεργος να ανακαλύψω σε τι αφορά! Φυσικά στη συνέχεια διάβασα την περιγραφή του μαθήματος στον οδηγό σπουδών και αποφάσισα να εξερευνύσω τη φύση του μαθήματος...

Αυτό που περιμένω να κερδίσω από το μάθημα είναι δυο πρακτικές γνώσεις της προκοπής. Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι η πλειοψηφία των μαθημάτων μας αναλώνεται σε στείρα θεωρητική γνώση η οποία μάλιστα ξεχνιέται στο αμέσως επόμενο εξάμηνο. Θεωρώ οτί αυτό το μάθημα μπορεί να μας προσφέρει δυο-τρεις πρακτικές γνώσεις τις οποίες θα θυμόμαστε και παραπέρα.

Εντάξει, δε θωρώ ότι θα βρώ τη σουπερ δουλειά μέσω αυτού και μόνο του μαθήματος αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οποιαδήποτε πρακτική γνώση βοηθάει στην περαιτέρω επαγγελματική αποκατάσταση. Η αγορά εργασίας αξιολογεί τις επιμέρους δεξιότητες του καθενός απο εμάς. Γιατί λοιπον να μην έχουμε και μια εμπειρία πάνω σε πρακτικά θέματα επικοινωνίας; Μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι μια τέτοια εμπειρία!

Ανώνυμος είπε...

Άννα Φιτλέρα
5030122

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των μαθημάτων επικοινωνίας που έχω παρακολουθήσει μου ήταν αδιάφορα και τα επέλεξα είτε γιατί ήταν υποχρεωτικά είτε επειδή ήταν βολικές οι ώρες διδασκαλίας τους. Με αυτό το τελευταίο κριτήριο διάλεξα αρχικά και το μάθημα των ΕΘΕΕ, καθώς εργάζομαι και είναι πολύ δύσκολο να συνδιάσω δουλειά και σχολή και να τα πάω και στα δύο καλά. Όταν όμως για πρώτη φορά παρακολούθησα τη διδασκαλία του μαθήματος κατάλαβα ότι είναι ένα ευχάριστο μάθημα και ότι από αυτό θα μάθω χρήσιμές γνώσεις και δεξιότητες.

Πιστεύω ότι ο ιδιαίτερος τρόπος διδασκαλίας που ακολουθείται μου δίνει το έναυσμα να ασχοληθώ πραγματικά με το αντικείμενο του μαθήματος και όχι απλά να το διαβάσω, να το περάσω και να το προσπεράσω. Μαθαίνω και εξασκούμαι ταυτόχρονα σε διαφόρων ειδων θέματα, αποκτώ εμπειρίες και φυσικά πολύ σημαντικός είναι και ένας καλός βαθμός!

Τέλος, ό,τι θα αποκτήσω από την επαφή μου με αυτό το μάθημα ευελπιστώ να μου δώσει ένα ανταγωνιστηκό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας αλλά δεν το βλέπω να αποτελέσει παράγοντας για υψηλότερη αμοιβή. Δε βαριέσαι, ό,τι περισσότερο ξέρεις καλό είναι.

Ανώνυμος είπε...

m5030164

Η βασική αιτία για την οποία επέλεξα το μάθημα αυτό είναι η διαδραστική μορφη συμμετοχής που προσφέρει μέσα απο τις συνεχείς εργασίες οι οποίες λαμβάνουν την μορφή εβδομαδιαίων ''αποστολών''...
Είναι αλήθεια ότι η σχέση μου με την τεχνολογία δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όμως αυτό λειτούργησε ώς προτρεπτικός παράγοντας καθώς πιστεύω οτι το μάθημα αυτό θα με συστήσει σε έννοιες και μορφές επικοινωνίας που πριν αγνοούσα....
Ευελπιστώ σε έναν καλό βαθμό αφου έχω ενεργή συμμετοχή σε κάθε μάθημα! Μέσα απο αυτό το μάθημα επιδιώκω τηγ εξοικίωση με τις νέες μορφές συνεργασίας οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος!Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμφοιτητές μου!

Ανώνυμος είπε...

m_5030090

Γεια σας!!!
Εγώ για να ειμαι ειλικρινής δηλωσα το μαθημα υποχρεωτικά αφού έπρεπε να δηλώσω ένα επιλογής από την κατεύθυνση της επικοινωνίας.. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιλογή του μαθήματος έπαιξε ο καθηγητής καθώς ήταν ευχάριστη η προηγούμενη συνεργασία μας στο μάθημα των M.I.S .
Επιπλέον είχα την κρυφή ελπίδα ότι το μάθημα θα 'εχει κατι περοσσότερο να μου προσφέρει στον τομέα της επικοινωνίας από ένα πακέτο σημειώσεων στο τέλος του εξαμήνου όπως κάποια άλλα μαθήματα..(σπίτια δεν κλείνουμε...)
Τέλος στα πλαίσια της ειλικρίνειας που με "διαπρέπει" όπως θα έλεγε και γνωστή τραγουδίστρια, πρέπει να πω ότι ελπίζω σε ένα καλό βαθμό για τον οποίο βέβαια θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια...
Αυτά από μένα!Ραντεβού στην αίθουσα!!!

Ανώνυμος είπε...

m5030060

Καλησπέρα και από μένα!
Εγώ με τη σειρά μου επέλεξα το μάθημα "Ειδικά Θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας", κάνοντας πρώτα μία μικρή "έρευνα αγοράς". Έχοντας ήδη αποφασίσει να ακολουθήσω τη μικτή κατεύθυνση σπουδών, έπρεπε υποχρεωτικά να επιλέξω ένα μάθημα επικοινωνίας. Έτσι, λοιπόν, συμβουλεύτηκα τον οδηγό σπουδών και κυρίως την άποψη πολλών συμφοιτητών μου σχετικά με τα μαθήματα επιλογής. Οπότε, κάπως έτσι κατέληξα στα ΕΘΕΕ. Και μεταξύ μας, νομίζω οτι έκανα καλή επιλογή...
Όσο για το τι θα ήθελα να κερδίσω από το συγκεκριμένο μάθημα, αυτό είναι σίγουρα οι γνώσεις, αλλά και ένας ικανοποιητικός βαθμός(ελπίζω, τουλάχιστον)!
Τέλος, θεωρώ ότι η εργασία στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε, δηλαδή η δημιουργία ενός blog, θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο μέλλον, καθώς θα ήθελα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία.
Αυτά λοιπόν και από μένα! Σας χαιρετώ!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας,
Εγώ πρωτοάκουσα για την ύπαρξη του μαθήματος σε μια αναφορά που είχε κάνει σε αυτό ο κύριος Λυμπερόπουλος το περασμένο εξάμηνο στις Δημόσιες Σχέσεις!Αυτό που κέντρισε περισσότερο την προσοχή μου από την πρώτη στιγμή ήταν οι επισκέψεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της επικοινωνίας.Αυτό, πιστεύω, είναι που λείπει και από άλλα μαθήματα δηλαδή η επαφή με την αγορά εργασίας.Θεωρώ ότι μέσω αυτών των επισκέψεων θα κατανοήσουμε καλύτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της επικοινωνίας και έτσι θα συνηδητοποιήσουμε αν τελικά αυτό που θέλουμε μας ταιριάζει κιόλας!!Πέραν αυτού δε θα κρύψω και την επιδίωξή μου για έναν καλό βαθμό που θα προσπαθήσω να πάρω.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα όταν άκουσα ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε δικό μας blog αλλά ευελπιστώ ότι με το πέρας των μαθημάτων θα μου είναι εύκολο!Εύχομαι καλή αρχή σε όλους!!!

Ανώνυμος είπε...

m_5030154

Γειά σας, και από μένα....
Εγώ, για το μάθημα ειδικά θέματα εταιρικής επικοινωνίας, ενημέρωθηκα πρώτη φορά από τον οδηγό σπουδών (δεν μου άφησε και την καλύτερη εντύπωση για το μάθημα) αλλά και από φίλους-φοιτητές που παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα του κ. Ευαγγελάτου.
Η δεύτερη διάλεξη του κ. Ευαγγελάτου, ήταν αρκετή, για να δηλώσω το μάθημα αυτό, στα μαθήματα επιλογής μου. Το ευχάριστο και φιλικό κλίμα που επικρατεί κατά τη διάρκεια των παραδόσεων, ο τρόπος διεξαγωγής αλλά και ο τρόπος βαθμολόγησης του μαθήματος ήταν μερικοί από τους παράγοντες που με ώθησαν να το κάνω αυτό. Ενδιαφέρον επίσης βρήκα το γεγονός ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με στελέχη που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επικοινωνίας και έτσι θα δημιουργήσουμε μια καλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για το τι γίνεται στο χώρο εργασίας.
Πιστεύω, ότι το μάθημα σαν πρακτικό που είναι, θα με βοηθήσει να διευρύνω τις γνώσεις μου στις νέες μεδόθους επικοινωνίας και ευελπιστώ ότι αυτά που θα αποκομίσω από το μάθημα θα μπορέσω να τα εφαρμόσω στην πράξη όταν με το καλό αποφοιτήσω από τη σχολή.

Ανώνυμος είπε...

Wra na pesoun oi maskes...
Giati kyrioi kai kyries epile3ate to mathima?!!?
Apo mia kathara epikoinwniakh-diplwmatikh skopia, to epele3a gia na dyeureinw tis gnwseis mou, giati me endiaferoun idiaitera ta mathimata epikoinwnias....oxi gia to vathmo...kai se kamia periptwsh giati den dinete sthn e3etastikh.....
OK...KAI TWRA AS POUME MERIKES ALHTHEIES!!!!!
H alhtheia einai gia to mathima exw akousei poly kala logia apo files-foithtries pou to parakoloythisan persy.Oi evdomadiaies ergasies exoun to thetiko oti se kratoun se mia synexh epafh me to mathima.Parakoloutheis, diavazeis, efarmozeis kai afomiwneis.H methodos auth, se antithesh me auth ths e3etastikhs, sou epitrepei na deis to ekastote mathima se mia allh vash...Oxi vathmothirika...pou systhxws oloi mas etsi megalwsame apo to dhmotiko!!H ousia einai na afomiwseis kai na mporeseis na efarmoseis to 20%.....twn oswn exeis akousei mesa se mia wra mathimatos!Kai oxi na papagaliseis ..kai en telei na 3exaseis...

Ανώνυμος είπε...

m5030048
Kolyvas Dimitris

Εγώ θα παρατηρήσω το εξής, ότι τα comments μοιράζονται μεταξύ τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών.
Αυτό σημαίνει 2 πράγματα.
Πρώτον ότι οι φοιτητές το επιλέγουν αφού αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο της επικοινωνίας αλλά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα να ασχοληθούν με αυτό ερασιτεχνικά,σαν hobby ισως.
Επίσης αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μια πολύ καλή φήμη για το μάθημα. Word of mouth φίλοι marketeer!LOL

Καλή συνέχεια στις προσπάθειές μας.

Ανώνυμος είπε...

5030108

Γειά σας!!
Εγώ αρχικά ήμουν θετική στο να επιλέξω το συγκεκριμένο μάθημα λόγω του ονόματος του και των καθηγητών του.Δηλαδή πρώτον,ο τίτλος του μαθήματος μου κίνησε την περιέργεια και χωρίς να έχω στο μυαλό μου πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το τι μπορεί να περιέχει, μου άρεσε το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα βασίζονταν: η επικοινωνία σε μια εταιρεία, εσωτερική ή εξωτερική, πώς διενεργείται αποτελεσματικά και μάλιστα όσον αφορά ειδικά θέματα, ειδικές πτυχές ή ενότητες είτε σε περιεχόμενο επικοινωνιακής προσπάθειας ή σε τρόπο παρουσίασης της ή τρόπο επιλογής του μέσου που θα παρουσιασθεί.Ο δεύτερος λόγος ήταν οι καθηγητές. Τον κ.Λυμπερόπουλο τον γνωρίζω από διάφορα προηγούμενα μαθήματα και έχει έναν τρόπο διδασκαλίας που μου "πάει".Γιατί καλώς ή κακώς, δεν γίνεται όλοι οι καθηγητές να ταιριάζουν με αυτό που ο καθένας μας προσωπικά αναζητά. Όσον αφορά τον κ.Ευαγγελάτο..Χρωστάω το Μ.Ι.S,δηλαδή δεν πήγαινα πέρυσι στα μαθήματα του λόγω μάλλον της φύσης του συγκεκριμένου μαθήματος και άρα δεν είχα άποψη για το αν ο τρόπος διδασκαλίας του μου είναι ελκυστικός και δημιουργικός. Φέτος επειδή το μάθημα έπεφτε μαζί με μαθήματα τετάρτου έτους μπόρεσα μόνο να πάω 2-3 φορές. Ήταν όμως αρκετό για να καταλάβω ότι μου αρέσει ο τρόπος συνεργασίας του κ.Ευαγγελάτου με τους φοιτητές του.Και δεδομένου ότι και εκεί υπάρχε blog το οποίο διάβαζα, ήθελα να ζήσω την εμπειρία που δεν έζησα στο Μ.Ι.S. Ήθελα δηλαδή να συμμετέχω σε ένα blog και να δηλώσω ένα μάθημα που η φύση του περιεχομένου του μου είναι ελκυστική και από δύο καθηγητές που ο ένας είναι παλιός γνώριμος και ο δεύτερος μου είχε δώσει πολύ καλά στοιχεία συνεργασίας και ύφους των παραδόσεων του. Βέβαια,αν και στην αρχή μου ακούστηκε αγχωτικό να παραδίδω μία εργασία κάθε εβδομάδα,μέσα μου ξέρω ότι κάτι τέτοιο είναι θετικό για εμάς γιατί μας κάνει να ερχόμαστε σε ουσιαστική και πρακτική επαφή με το μάθημα.Επίσης, μας εξοικειώνει στη συνέπεια και την οργάνωση του χρόνου, πράγμα που εμένα θα με βοηθήσει πολύ αν το μάθω καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

m_5020092

Καλησπέρα σε όλους!
Καθώς οργανώνω τις σκέψεις μου για να αποστείλω κι εγώ το σχόλιό μου, αναλογίζομαι πόσο πιο συνειδητοποιημένα και ώριμα θα παρακολουθούσαμε το κάθε μάθημα, εάν έμπαινε έστω και ένας στο κόπο να μας ρωτήσει "τί θέλεις να κερδίσεις από το μάθημά μου"?
Σπουδαία σκέψη η δημιουργία αυτού του blog και σίγουρα σπουδαία τα όσα θα καρπωθούμε από τη λειτουργία του...
Όταν στο μηχανογραφικό μου δελτίο δήλωσα το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, το έκανα εξ ολοκλήρου για το δεύτερο κομμάτι, την Επικοινωνία. Αυτός είναι και ο λόγος που δήλωσα και επέλεξα να παρακολουθώ το συγκεκριμένο μάθημα. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το ρόλο της επικοινωίας όχι μόνο μέσα σε μία επιχείρηση αλλά ακόμα και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.Φυσικά στην απόφασή μου αυτή συνέβαλε και το γεγονός πως γνώριζα ότι το συγκεκριμένο μάθημα δε διδάσκεται ως συνήθως-δε θα ήταν ακόμα μία σειρά από ατέρμονες και μονόδρομες διαλέξεις.
Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω το τί ακριβώς θα διδαχθούμε.Αυτό όμως που επιδιώκω να κερδίσω μέσα από αυτό το μάθημα, είναι πολλές και διαφορετικές εμπειρίες γύρω από τις ποικίλες εκφάνσεις που μπορεί να πάρει η επικοινωνία στα πλαίσια ενός οργανισμού. Κάπως έτσι έχω στο μυαλό μου το περιεχόμενο του μαθήματος.
Αυτό θα με βοηθήσει αναμφίβολα στη μετέπειτα πορεία μου, αφού αυτός είναι ο κλάδος στον οποίο θα ήθελα να εργαστώ. Γνωρίζοντας κάποια πράγματα επιπλέον για την εταιρική επικοινωνία και τον ευρύτερο κλάδο, θα αναζητήσω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και συναίσθηση την πρώτη μου εργασία.

Ανώνυμος είπε...

m5030095 Iliana Skordi

geia sas kurie Eyaggelate! sugnwmi pou grafw me latinikous xaraktires alla to pc mou exei io kai den grafei ellinika!
loipon sto thema mas.... To suggekrimeno mathima mou fanike enidiaferon apo tote pou kaname Dimosies Sxeseis, kai eida poso simantiko rolo paizei i epikoinwniaki stratigiki gia mia etairia! genika, o klados tis epikoinwnias me endiaferei, kai oi Dimosies Sxeseis kathws kai to Event Management einai ayta me ta opoia tha ithela na asxolithw sto mellon! mesw toy mathimatos aytou loipon, 8a prospathisw na apoktisw "dexiotites" opws lete kai eseis, kai na parw tis vaseis gia na ginw mia kali epikoinwniologos - dimosiosxetista - image manager...
Vevaia de sas kryvw oti pera apo to endiaferon gia to mathima ayto ka8eayto, rolo epaikse kai to oti einai sunexi tha paradotea pou mas zitate, kai ara mas kratate se mia egrigorsi, kai etsi den xanoume epafi me to antikeimeno. vlepete eimai arketa praktikos typos kai mou aresei aytos o tropos eksetasis para oi graptes exetaseis tou telous.
ayta... geia sas!

Ανώνυμος είπε...

m5030072 Mιξάκη Ιακωβίνα
ΚΥΡΙΕ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΕ,
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ε.Θ.Ε.Ε. ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΡΥΦΗ ΜΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΩ ΣΤΟ PUBLIC RELATIONS , ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗ ΥΛΗΣ .

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και απο μενα,
γινεται σαφες μονο και μονο απο το ακουσμα του τιτλου του μαθηματος, "Ειδικα Θεματα Εταιρικης Επικοινωνιας", το αντικειμενο με το οποιο θα ασχοληθουμε. Πρωτη αναφορα σε τετοιο ειδους θεματα εγινε στο μαθημα των δημοσιων σχεσεων, σημαντικος τομεας για το τμημα του μαρκετινγκ. Βασικα το σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου χαρακτηριστικο του μαθηματος ειναι η εξειδικευμενη εμπειρια που σου προσφερει οσον αφορα το κομματι της επικοινωνιας ως τομεα μιας συγχρονης επιχειρησης. Σημερα οι επιχειρησεις αναπτυσσονται με πολυ γοργο ρυθμο οσο και αυτος της τεχνολογιας και οσο αυτος συνεχιζει να αυξανεται τοσο σημαντικοτερος γινεται ο τομεας της επικοινωνιας μεταξυ εργαζομενων και μη μεσα σε μια ιεραρχημενη εταιρεια. Αυτο λοιπον που θελω να προσκομισω απο το μαθημα ειναι μια συσσωρευμενη εμπειρια για ενα τοσο σημαντικο κομματι της αγορας μια ωρα νωριτερα.

Ανώνυμος είπε...

m_5040019

geia sas, ego epeleksa to sugkekrimeno tmima me skopo sti sunexeia na asxolitho epaggelmatika me ton tomea tis epikoinonias. I alithia einai oti eixa psiloapogoiteutei me ta mathimata tis epikoininias, mexri pou arxise to mathima ton dimosion sxeseon. Ekei akousa gia proti fora apo ton kurio Lymperopoulo gia to mathima ton eidikon thematon etairikis epikoinonias. Auto pou me enthousiase perissotero einai oi episkepseis kai i eukairia gia prosopiki epafi me epaggelmaties tou xorou.
O bathmos apotelei enan simantiko paragonta, alla auta pou mporoume na paroume apo auto to mathima pisteuo oti tha einai poli pio xrisima toso gia ena sxetiko metaptyxiako, oso kai gia mia epaggelmatiki poreia se auton ton tomea.

Ανώνυμος είπε...

Γκρίζαλη Αλκμήνη

Καλημέρα παιδιά!
κατά τη γνώμη μου, για μας, τους συνηθισμένους στα ατελείωτα μαθήματα μάρκετινγκ, το μάθημα αυτό αποτελεί ένα συνδυασμό πολύ ενδιαφέρουσας πληροφορίας που αφορά στην επικοινωνία και τι διαδίκτυο καθώς και πολύ ελκυστικού τρόπου διδασκαλίας. Μεγάλο ατού είναι οι εβδομαδιαίες εργασίες και η απουσία γραπτής τελικής εξέτασης, ιδιαίτερα για μας που θέλουμε να πάρουμε πτυχίο το Σεπτέμβρη!
Καλά να περνάτε όλοι! Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ
Α.Μ:5030155
Καλησπέρα σας,
Αν και λίγο αργοπορημένη θα ήθελα να κάνω κι εγώ τα δικά μου σχόλια, γιατί οπως δηλώνει και η παροιμία "κάλλιο αργά παρά ποτέ".
Θέλωντας να είμαι ειλικρινής μαζί σας πρέπει να εξομολογηθώ πως το συγκεκριμένο μάθημα το ανακάλυψα τυχαία ακούγοντας ένα συμφοιτητή μου να μιλάει για την πρώτη εργασία που είχατε βάλει: "Να απεικονίσουμε κάτι μέσω μιας εικόνας". Πραγματικά εκείνη τη στιγμή μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον κάτι τέτοιο, ένιωσα πως είχα να εκφράσω τόσα πράγματα μέσα απο αυτή τη διαδικασία, μου δημιουργούσε τόση εμπνευση το άκουσμα και μόνο μιας εργασίας. Παρακολουθόντας στη συνέχεια το μάθημα συνειδητοποίησα πως είχα πάρει τη σωστή απόφαση, ήμουν τόσο ικανοποιημένη απο την επιλογή μου και ευχαριστώ που μου δίνεται η ευκαιρία να κοινοποιήσω αυτές τις σκέψεις μου σχετικά με το μάθημα.
Να σας πώ, δε με απασχολεί τόσο ο βαθμός που θα καταφέρω να πάρω όσο η εμπειρία, το κάτι διαφορετικό που έχει τη δυνατότητα να μου προσφέρει το μάθημα. Σαφώς θεωρώ πως το μάθημα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και γι' αυτό θα βάλω τα δυνατά μου να τα πάω καλά βαθμολογικά αλλα αυτό δε συγκρίνεται με το γεγονός πως κι εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε το περιεχόμενο του μαθήματος.
Κάποια στιγμή αναφέρατε πως σας ενδιαφέρουν περισσότερο τα αρνητικά και μη κοινότυπα σχόλια, μα κάτι τέτοιο θα ήταν πέρα των απόψεών μου και δε νομίζω πως υπήρχε λόγος να γίνω επαναστάτης χωρίς αιτία για κάτι που έχω εκτιμήσει τόσο θετικά!

Anton είπε...

Τσελεμπής Αντώνιος

Καλησπέρα σε όλους!
λίγο καθυστερημένα βέβαια και απολογούμε για αυτό, θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τις σκέψεις μου για το μάθημα. Η αλήθεια είναι πως το μάθημα αυτό το έμαθα τελευταία στιγμή. Και αυτό γιατί η παρουσία μου στη σχολή δεν είναι συχνή λόγω εργασίας. Με λυπεί ιδιαίτερα αυτό αλλά οι υποχρέωσεις είναι υποχρεώσεις :)
Όταν λοιπόν άκουσα για το συγκεκριμένο μάθημα μου κέντρισε το ενδιαφέρον η φράση "απαλακτική εργασία". Όλα αυτά τα γεγονότα των καταλήψεων και των απεργιών δυστχώς μας έχουν κάνει να αναζητήσουμε μία πιο ομαλή εξεταστική περίοδο το καλοκαίρι και τον σεπτέμβρη. όταν ήρθε η ώρα να διαβάσω την πρώτη παρουσίαση και τα πρώτα άρθρα για να κάνω την πρώτη άσκηση όμως η αλήθεια είναι ότι ήταν από τις λίγες φορές που διάβασα ευχάριστα το περιεχόμενο μίας παρουσίασης. Εξέληξη αυτού του γεγονότος ήταν να κάνω την εργασία μέσα σε πνεύμα δημιουργικότητας, μη αγγαρείας και ευχάριστης διάθεσης. Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα.
Για να μην πολυλογώ έιναι ένα μάθημα που μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον και με έκανε να δώ από άλλη οπτική γωνία την κατεύθυνση "επικοινωνίας" του τμήματος μας. Πιστεύω πως θα παρακινήσει όλους μας να ασχοληθούμε περισσότερο με τον τομέα αυτό και πως θα μας δώσει αρκετές γνώσεις για να ανακαλύψουμε όλοι μας πιθανά κρυμμένα ταλέντα.
σας ευχαριστώ για την προσοχή!!!!
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

m5030166

Καλησπέρα και από εμένα!
Η αλήθεια είναι πως όλοι μας σε αυτό το τελευταίο έτος σπουδών ψάχνουμε, ρωτάμε και ξαναρωτάμε τους συμφοιτητές μας για το ποιά είναι τα καλύτερα μαθήματα που μπορούμε να επιλέξουμε,έτσι ώστε να αποφύγουμε και κάποιες εκπλήξεις...
Εγώ επέλεξα λοιπόν το μάθημα αφού ρώτησα φίλους και γνωστούς και μου είπανε κάποια πολύ καλά λόγια. Φυσικά το θέμα των απαλλακτικών εργασιών έπαιξε τεράστιο ρόλο, καθώς εργάζομαι ταυτόχρονα με τις σπουδές μου, οπότε θα μου διευκολύνει λίγο την περίοδο της εξεταστικής, ειδικά μετά τη συσσώρευση μαθημάτων από τις καταλήψεις...
Για τον ίδιο λόγο επίσης δυσκολεύομαι να κρατήσω επαφή με κάποια μαθήματα, οπότε οι συνεχείς εργασίες μου δίνουν έναν λόγο παραπάνω να ασχοληθώ περισσότερο κατα τη διάρκεια του εξαμήνου με το συγκεκριμένο μάθημα και όχι μόνο για μια εβδομάδα πριν την εξέταση του, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μαθήματα.Το αποτέλεσμα ελπίζω να είναι πως θα αποκομίσω κάτι παραπάνω από αυτό το μάθημα εκτός από έναν βαθμό , καλό ή κακό δεν έχει σημασία, στην αναλυτική μου...

Γιώργος Παπαδόπουλος είπε...

Γεια σε όλους!!

Καταρχάς χαίρομαι που βλέπω τόσο μεγάλη συμμετοχή στο blog, κάτι που για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα από την αρχή...
Ο λόγος για τον οποίο διάλεξα το μάθημα αυτό ήταν αρχικά η διαφορετικότητα που υπήρχε στον τρόπο διδασκαλίας - τα εβδομαδιαία παραδοτέα και η απουσία εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου (ΕΛΕΟΣ, ένα μάθημα λιγότερο για διάβασμα παρέα με το καύσωνα....!!!) Αυτό που περιμένα και περιμένω από το μάθημα είναι μια διαφορετική διδακτική εμπειρία, που (επιτέλους) προσεγγίζει λίγο περισσότερο τα ευρωπαϊκά στανταρς (περισσότερη συμμετοχή, λιγότερη αποστήθηση). Επιπλέον περιμένω να μάθω και κάτι που να ξεφεύγει και λιγάκι από την καθιερωμένη μάρκετινγκ φιλοσοφία, για μία πιο σφαιρική συμπλήρωση γνώσεων (τη δόξα πολλοί εμίσησαν,το μακρύτερο βιογραφικό κανεις!!). Πόσο μάλλον αν το μάθημα περιλαμβάνει και "εκπαιδευτικές" επισκέψεις;-)
Αυτα, με εκτίμηση,
Γ.Π.

(Αντε και με τη Liverpool αύριο - never walk alone!!!!)

Ανώνυμος είπε...

Ante re giorgara...pesta....ole..sth Liverpool......Pame gera..gera...gera me tsabouka!!!

Ανώνυμος είπε...

kalhmera sas!!

xairomai pou mesw aytou tou mathimatos dinetai i eukairia se olous mas na symetehoume se ena blog sto opoio mporoume na antallasoume apopseis kai na dinoume to diko mas stigma!! ayto pou moy elkyei idiaitera to endiaferon sto mathima ayto einai i dinatotita pou mas dinetai na emvathinoume se praktika themata epikoinwniakis stratigikis tis etairias kai na mathainoume epikoinwnia stin praksi!!
einai idiaitera simantiko oti yparxei mia sinexis epafi me to mathima mesw twn evdomadiaiwn ergasiwn pou exoyme gia paradosi!!
elpizw ola na pane kala mexri to telos toy eksaminoy!!
kai oso gia ti Liverpool den asxoloumai kai poli, alla elpizw na pane ola kala gia tin omada!!
kali tixi!!

tha ta poume sintoma!!

Ανώνυμος είπε...

Wx sorry paralipsi!!ksexasa na afisw to onoma mou sto parapanw!!

Emmanouela Mandalaki

Ανώνυμος είπε...

m5030048

Συνάδελφοι marketeers συγκρατηθείτε!
Ως γνωστον το team των 4οετών δεν θέλει να ξεφύγει και πολύ από τα οριοθετημένα πλαίσια, μην το καταστρέψουμε το blog ... xαxα LOL
Αστειέυομαι, φυσικά supporting the Reds όπως και δύο χρόνια πριν!
Road to Athens 2007!

Y.Γ.: Δεν ξέρω πόσοι βρήκαν εισητήρια αλλά πως κρίνεται ότι οι τελικοί των φετινών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων έγιναν φέτος στην Αθήνα αλλά το Ελληνικό φίλαθλο κοινό στερήθηκε την παρουσία του εκεί?

Χαιρετισμούς σε όλους

Δημήτρης Κολυβάς