9 Σεπ 2007

Μια παρακαταθήκη …



Eίχα πει από την αρχή ότι θα είμαστε αντισυμβατικοί. Όχι σαν στυλ, αλλά στην ουσία.

Γι’ αυτό αν θάπρεπε να προτείνω ένα βιβλίο για το μάθημα των ΕΘΕΕ, το βιβλίο αυτό είναι «Το χρονικό της Τέχνης» του Gombrich, των εκδόσεων ΜΙΕΤ (Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας).

Είναι από τα πιο διάσημα και δημοφιλή βιβλία εισαγωγής στην τέχνη. Γιατί, ότι έχει να πει, το λέει «με γλώσσα τόσο απλή που να την καταλαβαίνει ακόμη και ένα παιδί». Γιατί προέρχεται από ένα αληθινό δάσκαλο που συνδυάζει τις γνώσεις και τη σοφία, με το μοναδικό χάρισμα να μεταδίδει άμεσα τη δική του αγάπη για τα έργα τέχνης που περιγράφει, αποκαλύπτοντας τα μονοπάτια της δημιουργικότητας που χάραξαν οι μεγάλοι καλλιτέχνες.

Πιστεύω λοιπόν ότι το βιβλίο αυτό δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας, κι η γνώση του από το διανοητικό σας κεφάλαιο.

Κι η τέχνη για την ιστορία της οποίας μιλά το βιβλίο, δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα σας.

Από καρδιάς, Καλή σας επιτυχία.

4 σχόλια:

carpe diem είπε...

thanks

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Εωαγγελάτε, είμαι στο τμήμα mis08 Μ+Ε. Αν διαβάσετε αυτό το σχόλιο, οι διαφάνειές σας είναι πολύ πυκνές και τα γράμματα αρκετά μικρά. Συνεπώς, δύσκολα γυρίζουμε να τις διαβάσουμε...
Με εκτίμηση...

Ανώνυμος είπε...

Hello. And Bye.

ANDRAINO ADAMS είπε...

Καλά άρθρα, Έχετε ακούσει τον κ. Benjamin, Email: 247officedept@gmail.com --WhatsApp Contact: + 1-9893943740 - που εργάζονται με χρηματοδοτική υπηρεσία μου δίνουν δάνειο 95.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου και τα πληρώνω ετησίως. για δύο χρόνια τώρα και έχω ακόμα 2 χρόνια, αν και μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους γιατί είναι γνήσιος δανειστής δανείου που μπορεί να σας δώσει οποιοδήποτε είδος δανείου.